Distributeursmanagement voor HAK

Onze opdrachtgever HAK exporteerde al naar buurlanden, maar voor export ver over de grens ontbrak het aan tijd, capaciteit en kennis. Toch wilde men graag voet aan de grond krijgen op enkele interessante markten. Aan TEN the export network de opdracht om de export van HAK buiten Europa onder haar hoede te nemen.

[wpseo_breadcrumb]

Aanpak

Met HAK hebben we afspraken gemaakt over de werkwijze, het gewenste afzetgebied en de internationaal opererende klanten. Ondanks dat export geen kernactiviteit van het moederbedrijf vormt, is het belangrijk dat de exportactviteiten breed gesteund worden: van het management tot de back-office. Voor HAK hebben we alle belangrijke klanten bezocht, hun markten geanalyseerd en in samenspraak met deze partijen de toekomst-
plannen besproken. Vervolgens is besloten afscheid te nemen van de zwakkere partijen. Daar staat tegenover dat een belangrijke markt als Libanon jaar op jaar groeit en voor HAK een voorbeeldfunctie in de regio heeft.

Resultaat

Wij hebben het gehele exportmanagement voor HAK uit handen genomen. Daarbij hebben wij de business binnen een jaar significant laten groeien. Met de belangrijkste klanten zijn de businessplannen besproken en is de opgaande lijn voor de toekomst duidelijk neergezet.

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail Janet

Mail Albert

Contact pagina

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.