Edeka Zurheide – Welt des Genusses

Het is een verademing om in discount retailland Duitsland een Edeka Zurheide binnen te stappen. De aanduiding ‘Erlebnis-supermarkt’ schept hoge verwachtingen, maar deze worden meer dan waargemaakt. Naast het gewone supermarktassortiment dat prachtig is uitgestald en belicht vind je diverse counters met speciale, kwaliteitsproducten. Deze worden soms ter plekke bereid en kun je meenemen of aan de bar of tafeltje kunt nuttigen. Blurring in optima forma dus. Natuurlijk is de sfeer wel enigszins veranderd in coronatijd. Ook hier wordt er gewinkeld met een mondkapje, zoals in heel Duitsland, maar je kunt wel ter plekke de gekochte lekkernijen verorberen.

Home » Edeka Zurheide – Welt des Genusses

Er zijn inmiddels acht Zurheide’s te vinden, alle net over de Nederlandse grens, en zeker een bezoek waard. In Düsseldorf im Crown aan de Berliner Allee vind je 53.000 artikelen, waaronder meer dan 1.000 artikelen onder het eigen ‘Zurheide’ label. Er is een groot assortiment exotisch fruit en groenten, uitgebreide kaas-, vlees- en wijncounters waar je ter plekke kunt proeven en een maaltijd kunt nuttigen. Chef-koks maken je pastaatje ‘fatto in casa’ klaar voor de lunch en daarna kun je nog even een espresso met zeer betaalbare Laugenstange, Sachertorte of Windbeutel in de pâtisserie nuttigen. Een andere optie is een vega Minz-Ratatouille in vegetarisch restaurant Pythagoras of misschien ga je voor een lekkere verse sushi in de Sushi Bar met een sapje uit de Saft & smoothiebar. Wie voor exclusief gaat kiest een keer voor een kaviaar met champagne lunch in de Champagne Club Bar. Met keuze uit 150 cuvées van meer dan 30 champagnehuizen moet er iets bijzonders te vinden zijn. Hier betaal je natuurlijk wel voor en gezien het gering aantal bezoekers aan deze counter is dit niet voor iedereen een logische lunchkeuze.   

 

Edeka Zurheide Feine Kost is inmiddels meer dan 10 jaar actief in Düsseldorf. Het begon met de vestiging aan de Nürnbergerstrasse in Reisholz en vorig jaar werd het 10-jarig jubileum gevierd met een Gourmetfestival in de 1-jaar oude ‘Im Crown’ in hartje stad. Een dag lang werden de 12.000 vierkante meters omgetoverd tot een locatie voor eersteklas catering, waar koks en leveranciers zich konden presenteren aan het culinaire en professionele publiek. Helaas zijn dit soort evenementen voorlopig even verleden tijd…

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.