Op koers

[wpseo_breadcrumb]

Zo aan het begin van 2022 willen wij iedereen een heel mooi, gezond en smakelijk foodjaar toewensen. We hebben de laatste tijd iets minder van ons laten horen. Dat betekent niet dat we niet met TEN zijn bezig geweest. Integendeel, ook het afgelopen jaar hebben we diverse foodondernemers begeleid met groeistappen en -spurten. Met innovatieve kaasconcepten, gefermenteerde en verrijkte producten en services daaromheen. Met het leggen van internationale verbindingen tussen vragers en aanbieders. Vanzelfsprekend zijn onze reisbewegingen minder geworden. Veel internationale foodbeurzen, evenementen en bijeenkomsten gingen vanwege Covid-19 niet door en menig meeting met buitenlandse inkoper, distributeur of foodondernemer is omgezet naar een Zoom of MS-Teams call. Zo bleven en blijven we in contact met onze partners wereldwijd, of dat nu in de UK, Finland, Libanon of China is.

‘Voor ons is het delen van foodkennis en -ervaring het mooiste werk ter wereld. Het gaat hierbij om mensen, hun dromen en ambities. En om food, als eerste levensbehoefte, om van te genieten, maar ook in relatie tot gezondheid, duurzaamheid en leefbaarheid op onze planeet’. Dit is het eerste stukje van ons TEN manifest, van ons missie/visie statement en één van de redenen waarom we ’s ochtends ons bed uitkomen. Het is dan ook superleuk om het delen van die foodkennis en -ervaring nu ook uit te breiden naar studenten. Want beiden zijn we naast TEN-partner HBO-deeltijddocent geworden. Albert is docent Bedrijfskunde en Agrifoodbusiness bij Aeres Hogeschool in Dronten en doceert onder andere Internationaal Management, Commercieel management en Interculturele communicatie. Ikzelf ben verbonden als docent Food, Health & Business aan de opleiding Food Innovation aan de HAS in Venlo.

Het is prachtig om je eigen ervaringen te mogen delen met jonge mensen die minstens zo gepassioneerd zijn als wij over food, die met een onbevangen en open blik de wereld inkijken en van wie wij ook heel veel kunnen opsteken. En die de toekomst van de foodsector mede zullen gaan bepalen. Met deze nieuwe stappen hebben we ons kompas wellicht een tikje bijgesteld, maar liggen daarmee vol op koers. En dit wensen wij eenieder toe, in welk (virus)vaarwater we ook verzeild mogen raken. Nogmaals een heel mooi foodjaar toegewenst en behouden vaart!

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.