Kitchen Republic - Voor foodies met een missie

In de Amsterdamse Houthavens biedt Kitchen Republic jonge food bedrijven een springplank tot groei. Zij kunnen hier terecht voor professioneel uitgeruste keukens en kantoorruimte. Daarnaast worden bedrijven ook geholpen met kennis en netwerk. 

[wpseo_breadcrumb]

Dat dit leidt tot mooie resultaten blijkt wel als je de diverse food initiatieven bekijkt en de ondernemers beluistert. Meestal begint het thuis. Maar al snel wordt de eigen keuken te klein en is er behoefte aan opschaling. Let de Jong maakt hier haar pikante salsa’s onder de merknaam Let’s Salsa, de overheerlijke, geheel vegan banketproducten van Nono Cakes worden hier gemaakt evenals de overnight oats van Grünten. Als je rondloopt zie je een diversiteit aan activiteiten, er wordt gewassen en gesneden, gekookt en gebakken in de keuken, maar ook ingepakt, geëtiketteerd, gesjouwd met dozen. Dat het hard werken is is duidelijk, maar de energie spat ervan af. Een mooie, dynamische omgeving voor foodies met een missie!      

 

Het doel van Kitchen Republic is om de voedingsmiddelenindustrie te laten zien dat de productie van eten en drinken beter kan: ‘namelijk smakelijker en met meer bewustzijn. Dit bewijzen we door de geweldige groep jonge food bedrijven die ondernemen met durf en slimmigheid, zonder grote budgetten en loze marketingbeloften.’ Ook hier merkt men dat innovatie niet komt vanuit de grote food concerns, maar van onderaf, van innovatieve jonge entrepreneurs. ‘Het is daarom belangrijk dat kleinere ambachtelijke food bedrijven zich slim en efficiënt organiseren om zo hun successen te vergroten.’

 

En het vergroten van successen houdt ook in: je oriënteren op de internationale markt. Als de Nederlandse markt te klein is en je wel verder door wilt groeien, dan hoort daar vaak een expansie naar andere markten bij. Natuurlijk kijken we daarbij naar duurzaamheid, naar de CO2 footprint en hoe export daar wel of niet in past. Want export is geen doel op zich, maar een manier om de juiste match te vinden tussen jouw concept en je doelgroep. Een middel om je doel te bereiken en je ambitie waar te maken.   

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

TEN the export network

Postbus 339

8440 AH Heerenveen

Nederland

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.