Hagelslag in Zwitserland

Hagelslag is een oer-Hollands product, dat vrijwel alleen in Nederland als broodbeleg gegeten wordt. Onze opdrachtgever was op zoek naar nieuwe geografische afzetmarkten voor dit product.

[wpseo_breadcrumb]

Aanpak

De eerste markt die we kozen is Zwitserland. Hierbij speelde de brood- en chocoladeconsumptie een rol, maar ook demografische, economische en culturele factoren. In samenspraak met onze opdrachtgever en een lokale distributeur hebben we een meertalige exportverpakking ontwikkeld, die voldoet aan de lokale en internationale wetgeving. Na een succesvolle introductiecampagne middels advertenties in de lokale Migros folders, een fotowedstrijd en via Social Media is een follow-up flyer campagne gestart. Ook hebben we een filmpje laten maken waarin een Nederlandse jongen de Zwitserse consumenten laat zien hoe je hagelslag op je brood eet.

Resultaat

De hagelslag is inmiddels sinds geruime tijd in de ontbijtschappen van de Zwitserse Migros te vinden. Destijds zijn de verkopen in Duitsland verdubbeld en zijn ook in overzeese gebieden listings gerealiseerd bij Woolworths Australië, in Canada en in de USA.

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail Janet

Mail Albert

Contact pagina

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.