Distributeur selectie voor Iglo in Mexico

Nomad Foods is marktleider in diepvriesproducten in West-Europa, met vele iconische brands als Iglo, Birds Eye en Findus. Het bedrijf wil uitbreiden naar andere werelddelen en is begonnen in Noord-Amerika. Ook Mexico lijkt een veelbelovende markt te zijn, reden om TEN te vragen om een betrouwbare distributeur te vinden voor Nomad Foods.
[wpseo_breadcrumb]

Aanpak

Allereerst hebben we een marktverkenning uitgevoerd, waarin de ontwikkeling van diepvriesproducten, de diverse productcategorieƫn, concurrenten, prijsontwikkelingen en dergelijke zijn meegenomen. Natuurlijk spelen macro-economische vraagstukken ook mee, de koopkracht is over het algemeen niet zo hoog, maar er blijkt een behoorlijke doelgroep voor Nomad te zijn. Daarna is een profiel opgesteld waaraan de ideale distributeur zou moeten voldoen. Op basis van deze criteria zijn honderden marktpartijen gescreend tot een longlist van 12 bedrijven. Van deze bedrijven zijn er 6 bezocht, waarbij aanvullende informatie is verzameld om te komen tot een shortlist van 3 partijen.

Resultaat

Alle marktdata en distributeursinformatie is gepresenteerd aan en gedeeld met het management van Nomad Foods, die zich geheel kon vinden in het selectieproces, de ranking en de uiteindelijke keuze voor distributeur nummer 1.

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail Janet

Mail Albert

Contact pagina

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.