Actueel
Wij vinden het belangrijk om bij te blijven in ons vakgebied. Daarom reizen we veel en analyseren we markten, hebben we gesprekken met ondernemers, inkopers, overheden en consumenten en bezoeken we food beurzen en evenementen. We schrijven regelmatig over al onze bevindingen. Daarnaast schrijft TEN the export network blogs en artikelen voor FoodPro Network, de grootste interactieve foodportal van Nederland: www.foodpro-network.nl
Workshop Growth Strategies
Enkele weken geleden hebben wij voor Kitchen Republic de Growth Strategies workshop verzorgd. Het werd een bruisende, interactieve sessie waarin we samen konden sparren over export, kennis en ervaring overdragen en leren van elkaar. Onze belangrijkste tip werd ook nog...
Opstarten in Duitsland met Brandt & Levie
Nomad Foods is marktleider in diepvriesproducten in West-Europa, met vele iconische brands als Iglo, Birds Eye en Findus. Het bedrijf wil uitbreiden naar andere werelddelen en is begonnen in Noord-Amerika. Ook Mexico lijkt een veelbelovende markt te zijn, reden om TEN...
Distributeur search Mexico
Nomad Foods is market leader in frozen products in Western-Europe, including different iconic brands like Iglo, Birds Eye and Findus. The company wants to expand to other continents, and started in North-America. Mexico seems to be a promising market, reason to ask...
Sky-high expectations for vertical agriculture
For years, organisations are experimenting with vertical agriculture. Crops are grown on top of each other in buildings, for example in factory halls, offices or in farm towers. Vertical farming has many advantages. As crops are grown in a fully controlled...
Eeuwenoude fermentatietechniek weer helemaal hot
Fermentatie is helemaal hip. We zien dan ook steeds meer gefermenteerde foodproducten in de schappen verschijnen. Eigenlijk is fermentatie een heel oude conserveringstechniek, waarbij een voedingsmiddel wordt afgebroken of omgezet door bacteriën, schimmels of gisten....
Centuries-old fermentatation technique all hot again
Fermentation is totally hot. We are seeing more and more fermented food products appear on the shelves. In fact, fermentation is a very old preservation technique, in which a food is broken down or converted by bacteria, fungi or yeasts. Through heat and moisture,...