Actueel

Wij vinden het belangrijk om bij te blijven in ons vakgebied. Daarom reizen we veel en analyseren we markten, hebben we gesprekken met ondernemers, inkopers, overheden en consumenten en bezoeken we food beurzen en evenementen. We schrijven regelmatig over al onze bevindingen. Daarnaast schrijft TEN the export network blogs en artikelen voor FoodPro Network, de grootste interactieve foodportal van Nederland: www.foodpro-network.nl

Het nuttige en het aangename…

Het nuttige en het aangename…

Wat is er nu mooier dan werk en hobby te kunnen combineren? Als je zowel van reizen houdt èn de food wereld je ding is dan gaat er toch niets boven je op zakenreis te laven aan nieuwe smaken, recepten en sensaties? We mochten het recentelijk beleven tijdens een...

Lees meer
Kwal op de menukaart?

Kwal op de menukaart?

Het klinkt wellicht als iets uit een horrorfilm. De laatste jaren is het aantal kwallen dat in de oceanen voorkomt echter enorm gestegen. Alleen al in de Middellandse zee schijnt het aantal verviervoudigd te zijn. Geen pretje voor zwemmers en viskwekerijen legt...

Lees meer
Geïnspireerd door de natuur

Geïnspireerd door de natuur

De Scandinavische bossen blijken een enorme inspiratie- en voedingsbron te zijn voor nieuwe gerechten. Anny Nyman, bioloog en ‘omgevings opvoedkundige’, trekt er vaak samen op uit met ‘local food’ chef Nick Victorzon op zoek naar alles wat de natuur te bieden heeft....

Lees meer
The spirit(s) of Soho

The spirit(s) of Soho

Wat is er nu mooier dan het nuttige met het aangename te kunnen verenigen? Op 1 september 2017, de dag van ons 10-jarig TEN-bestaan, zouden we in Londen zijn in verband met een sessie op het hoofdkantoor van Marks&Spencer. Londen is als foodmekka geen verkeerde...

Lees meer
80% ondersteunde bedrijven met export aan de slag

80% ondersteunde bedrijven met export aan de slag

Nederland is het exportland bij uitstek en het gaat goed met onze internationale handelsactiviteiten. Het CBS meldde eerder deze maand dat de export met 7% gegroeid was vergeleken met dezelfde periode in 2016. Het producentenvertrouwen stijgt in de gehele eurozone en...

Lees meer
Chinezen en Brabantse varkens

Chinezen en Brabantse varkens

Daar draait de bus het erf van Heihoef op. Zo’n veertig Chinezen stappen uit en beginnen alvast de omgeving op hun smartphones vast te leggen. Het was ook een mooi gezicht, de Heihoef boerderij – of eigenlijk ‘Heyde Hoeve’ zoals op de gevel van de oude boerderij staat...

Lees meer