Export van Brinta

Een bekend Nederlands ontbijtproduct is zeer voedzaam en verantwoord, maar buiten de landsgrenzen nauwelijks bekend. Aan TEN the export network de taak om de potentie van dit A-merk artikel in het buitenland te ontplooien.

[wpseo_breadcrumb]

Aanpak

Uit ons martkonderzoek in Suriname, de grootste exportmarkt van deze granenpap, bleek dat dit product voornamelijk aanslaat in minder welvarende markten, waar een grote behoefte is aan voedzame producten.
Wij zijn een langdurige samenwerking aangegaan met een partner die ervaring heeft met verkoop in dit segment, om het product daar in de markt te zetten. Als onderdeel hiervan is een nieuwe, meertalige verpakking ontwikkeld en werd de individuele eenheid aangepast. Elk pak is nu voorzien van een sleeve en de omdoos is verkleind van 20 naar 12 eenheden. Op deze manier wordt de rotatiesnelheid verhoogd, wat van belang is in warme en vochtige klimaten. Daarnaast wordt er voortaan alleen nog verscheept in gecertificeerde food grade containers.

Resultaat

Het aantal leveringen van het product aan Suriname is aanzienlijk gestegen. Tevens zijn met dit verbeterde product ook nieuwe markten aangeboord, onder andere in Afrika.

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail Janet

Mail Albert

Contact pagina

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.