Exportlogistiek Cloetta

Cloetta heeft de afgelopen jaren diverse overnames gedaan, waardoor een complexe organisatie met een groot aantal Europese productievestigingen is ontstaan. Ondanks de heldere doelstellingen en de goede internationale strategie, liet de logistieke uitvoering te wensen over. Aan TEN de opdracht om deze exportlogistiek te optimaliseren, zodat alle internationale klanten weer optimaal bediend kunnen worden.

[wpseo_breadcrumb]

Aanpak

Om te beginnen maakten we een inventarisatie van alle fysieke goederenstromen, de in- en uitvoerdocumentatie en de facturatie. Na het in kaart brengen van de belangrijkste knelpunten deden we een voorstel voor een nieuwe, effici├źntere manier van werken, die integraal door het management is geaccordeerd. De implementatie behelsde een gedeeltelijke outsourcing van de logistieke dienstverlening en een andere, centraal aangestuurde, interne werkwijze. Bij de uitvoering van dit voorstel zijn ook overheidspartijen als de Kamer van Koophandel en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit betrokken.

Resultaat

Binnen een half jaar tijd zijn de ambitieuze doelstellingen gerealiseerd. De interne logistieke structuur is gewijzigd en operationeel gemaakt, zodat alle klanten de gewenste producten op tijd konden bestellen en ontvangen.

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail Janet

Mail Albert

Contact pagina

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.