Spread-it …. No food to waste…

Iedere retailer en food producent heeft er mee te maken: voedselverspilling. Naar schatting één derde van ons eten wordt verspild, het wordt weggegooid of tot diervoeder verwerkt terwijl deze ‘reststromen’ nog prima te gebruiken zijn. Gelukkig zijn er steeds meer ondernemers die de krachten bundelen en een vuist maken tegen voedselverspilling en circulaire voeding gaan produceren. Zij maken derving winstgevend, gaan voedselverspilling tegen en dragen daarmee bij aan een duurzame samenleving. Mooie voorbeelden zijn Kromkommer, Instock, De Verspillingsfabriek en tientallen anderen die verenigd zijn in het platform www.verspillingisverrukkelijk.nl.

[wpseo_breadcrumb]

Een bijzonder voorbeeld is het bedrijf AND Cheesetrade dat al jarenlang bezig is met deze materie. AND herverwerkt kaas tot nieuwe producten. Sinds kort heeft zij een eigen merk op de markt: Spread-it or dip-it. Het is een smeerbare kaas die ook geschikt is om te dippen en beschikbaar is in 7 smaken. Spread-it is gemaakt van 100% ‘geredde’ kaas die anders niet meer voor (menselijke) consumptie geschikt zou zijn. Met het ‘No-food-to-waste’ logo wordt de link gelegd naar het achterliggende verhaal www.nofoodtowaste.com. Op de SIAL in Parijs werd Spread-it vorige week officieel gepresenteerd aan geïnteresseerden en waren we getuige van de vele positieve en enthousiaste reacties.

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.