Actueel
Het nuttige en het aangename…
Wat is er nu mooier dan werk en hobby te kunnen combineren? Als je zowel van reizen houdt èn de food wereld je ding is dan gaat er toch niets boven je op zakenreis te laven aan nieuwe smaken, recepten en sensaties? We mochten het recentelijk beleven tijdens een...
Geïnspireerd door de natuur
De Scandinavische bossen blijken een enorme inspiratie- en voedingsbron te zijn voor nieuwe gerechten. Anny Nyman, bioloog en ‘omgevings opvoedkundige’, trekt er vaak samen op uit met ‘local food’ chef Nick Victorzon op zoek naar alles wat de natuur te bieden heeft....
The spirit(s) of Soho
Wat is er nu mooier dan het nuttige met het aangename te kunnen verenigen? Op 1 september 2017, de dag van ons 10-jarig TEN-bestaan, zouden we in Londen zijn in verband met een sessie op het hoofdkantoor van Marks&Spencer. Londen is als foodmekka geen verkeerde...
Chinezen en Brabantse varkens
Daar draait de bus het erf van Heihoef op. Zo’n veertig Chinezen stappen uit en beginnen alvast de omgeving op hun smartphones vast te leggen. Het was ook een mooi gezicht, de Heihoef boerderij – of eigenlijk ‘Heyde Hoeve’ zoals op de gevel van de oude boerderij staat...
Ervaar de Mall of Scandinavia
Op 12 november 2015 ging de Mall of Scandinavia open, een groot winkelcentrum in de Stockholmse wijk Solna. Wij bezochten het centrum al in december, een maand na de opening, maar toen was het overduidelijk nog niet helemaal klaar. Afgelopen week echter, bij een...
Gratis exportadvies – werkt dat?
We reizen niet alleen internationaal, ook binnen Nederland bezoeken we heel wat food bedrijven. De laatste tijd zijn dit veel bedrijven die meedoen aan het gesubsidieerde SIB traject Starters International Business. Het eerste kwartaal van 2015 hebben al meer dan 250...