Actueel
REPORTAGE: Tentoonstelling Food for Thought, Scheepvaartmuseum Amsterdam
Hoe verteerbaar is de reis van ons eten? Janet Lebbink, februari 2024 Wie weet nog waar ons eten vandaan komt? En waar gaat het naar toe? Fotograaf en filmmaker Kadir van Lohuizen neemt ons mee op reis langs belangrijke voedselproducenten in de wereld. Onze volle...
Back to London
[wpseo_breadcrumb] Londen, maart 2021 Het is op de kop af drie jaar geleden dat we voor het laatst in Londen waren. Destijds stond alles in het teken van de Brexit, inmiddels is zelfs het Covid-19 nieuws uitgedoofd om plaats te maken voor de ‘Ukraine invasion’. Maar...
Op koers
[wpseo_breadcrumb] Zo aan het begin van 2022 willen wij iedereen een heel mooi, gezond en smakelijk foodjaar toewensen. We hebben de laatste tijd iets minder van ons laten horen. Dat betekent niet dat we niet met TEN zijn bezig geweest. Integendeel, ook het afgelopen...
Food start-up Bikl verkent exportkansen
Ondanks alle aandacht voor een gezonde leefstijl, waarbij goede voeding bovenaan het lijstje prijkt, eten we nog steeds te weinig groente. Wat zou het helpen als we hierbij wat meer ondersteund zouden worden door food producenten. Een food startup die hiermee aan de...
Eeuwenoude fermentatietechniek weer helemaal hot
Fermentatie is helemaal hip. We zien dan ook steeds meer gefermenteerde foodproducten in de schappen verschijnen. Eigenlijk is fermentatie een heel oude conserveringstechniek, waarbij een voedingsmiddel wordt afgebroken of omgezet door bacteriën, schimmels of gisten....
Edeka Zurheide – Welt des Genusses
Het is een verademing om in discount retailland Duitsland een Edeka Zurheide binnen te stappen. De aanduiding ‘Erlebnis-supermarkt’ schept hoge verwachtingen, maar deze worden meer dan waargemaakt. Naast het gewone supermarktassortiment dat prachtig is uitgestald en...