Actueel

Wij vinden het belangrijk om bij te blijven in ons vakgebied. Daarom reizen we veel en analyseren we markten, hebben we gesprekken met ondernemers, inkopers, overheden en consumenten en bezoeken we food beurzen en evenementen. We schrijven regelmatig over al onze bevindingen. Daarnaast schrijft TEN the export network blogs en artikelen voor FoodPro Network, de grootste interactieve foodportal van Nederland: www.foodpro-network.nl
Trends in de Zuid-Koreaanse retail

Trends in de Zuid-Koreaanse retail

Als 11e economie in de wereld met ruim 50 miljoen inwoners met een bruto nationaal product van zo’n $35.000 is Zuid-Korea een zeer interessante markt. Het land is voor een groot deel afhankelijk van import om met name aan de vraag naar hoogwaardige...

Lees meer
Het topje van de ijsberg

Het topje van de ijsberg

Het ijsseizoen staat voor de deur! Met mooi weer in het vooruitzicht zal het paasweekend – traditioneel de aftrap van het nieuwe ijsseizoen – een succes gaan worden. Want mensen eten ijs als de zon schijnt. Vandaar dat 2018 met haar lange en droge zomer een zeer...

Lees meer
Edeka Zurheide – Welt des Genusses

Edeka Zurheide – Welt des Genusses

Het is een verademing om in discount retailland Duitsland een Edeka Zurheide binnen te stappen. De aanduiding ‘Erlebnis-supermarkt’ schept hoge verwachtingen, maar deze worden meer dan waargemaakt. Naast het gewone supermarktassortiment dat prachtig is uitgestald en...

Lees meer
Spread-it …. No food to waste…

Spread-it …. No food to waste…

Iedere retailer en food producent heeft er mee te maken: voedselverspilling. Naar schatting één derde van ons eten wordt verspild, het wordt weggegooid of tot diervoeder verwerkt terwijl deze ‘reststromen’ nog prima te gebruiken zijn. Gelukkig zijn er steeds meer...

Lees meer
Het nuttige en het aangename…

Het nuttige en het aangename…

Wat is er nu mooier dan werk en hobby te kunnen combineren? Als je zowel van reizen houdt èn de food wereld je ding is dan gaat er toch niets boven je op zakenreis te laven aan nieuwe smaken, recepten en sensaties? We mochten het recentelijk beleven tijdens een...

Lees meer
Kwal op de menukaart?

Kwal op de menukaart?

Het klinkt wellicht als iets uit een horrorfilm. De laatste jaren is het aantal kwallen dat in de oceanen voorkomt echter enorm gestegen. Alleen al in de Middellandse zee schijnt het aantal verviervoudigd te zijn. Geen pretje voor zwemmers en viskwekerijen legt...

Lees meer